Дніпропетровська ОДА будує 20 стадіонів і 40 освітньо-спортивних просторів, - Юрій Голик
Категорія
Економіка
Дата публікації

Дніпропетровська ОДА будує 20 стадіонів і 40 освітньо-спортивних просторів, - Юрій Голик

Дніпропетровська ОДА будує 20 стадіонів і 40 освітньо-спортивних просторів, - Юрій Голик
Джерело:  Гордон

Радник губернатора Дніпропетровської області Юрій Голик повідомив, що Дніпропетровська ОДА в даний час створює 40 освітньо-спортивних просторів, що включають в себе стадіони і футбольні поля з професійним покриттям по всій області в інтерв'ю  виданню «Гордон», передає ONLINE.UA. Такі простори створюються поруч з кожною реконструйованою школою.

«Уявіть, що у дітей в якій-небудь області з'являється сучасний стадіон поруч зі школою. Уявили? Думаю, що важко. А ми насправді їх будуємо. Що таке стадіон? Стадіон - це футбольне поле 105 на 68 метрів, повнорозмірне, з шестисантиметровою штучною травою, і так - тут можна проводити чемпіонати. Тут професійне покриття, таке ж покриття лежить на базах провідних клубів світу. У Барселоні є таке ж штучне поле», - сказав Голик.

Він зазначив, що, за дорученням президента Петра Порошенка, діти в кожному смт повинні грати на кращих полях. Глава держави вже взяв участь у відкритті декількох таких об'єктів.

«Зрозумійте, Ліга Чемпіонів грається на кращих полях. І Чемпіонат Світу теж. Якщо ми хочемо, щоб наші діти ставали кращими футболістами світу, то на таких самих полях вони повинні і тренуватися», - зазначив радник губернатора.

  Освітньо-спортивний простір: Солонянська школа після реконструкції і стадіон

Голик пояснив, що в Україні немає системи підготовки юних спортсменів, оскільки в областях відсутня відповідна інфраструктура. За його словами, в даний час Дніпропетровська ОДА, крім освітньо-спортивних просторів, будує більше 20 стадіонів, а також спортивні комплекси і басейни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?