"Будемо наполягати": як росіяни рвуться на вибори в Україну
Категорія
Україна
Дата публікації

"Будемо наполягати": як росіяни рвуться на вибори в Україну

"Будемо наполягати": як росіяни рвуться на вибори в Україну
Джерело:  online.ua

Заступник очільника МЗС РФ Григорій Карасін 12 лютого заявив, що Росія продовжить наполягати на участі своїх спостерігачів в українських виборах, передає ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"Ми продовжуємо наполягати на правоті нашої позиції, на праві спостерігачів бути присутніми на виборах в Україні. Будемо продовжувати це робити на всіх рівнях",- каже Карасін.

Що цікаво, навіть у питанні зі спостерігачами Росія намагалася схитрувати. Вже після офіційної заборони українського парламенту в РФ планували відправити до Києва двох спостерігачок – Христину Богданову від Інституту електоральної дипломатії і Єлизавету Борисову з Російського громадського інституту виборчого права.Росія обрала для такої місії саме жінок, оскільки побоювалися, що чоловіків з Росії у віці від 16 до 60 років можуть не впустити в Україну.

Нагадаємо, що Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ не буде розглядати участь представників Росії для спостереження за президентськими виборами в Україні. Все через те, що український парламент ухвалив рішення про заборону участі російських спостерігачів в українських президентських і парламентських виборах.

Як повідомляв ONLINE.UA, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров стверджує, що Росія отримала офіційне запрошення від ОБСЄ для участі російських спостерігачів в президентських виборах в Україні, які пройдуть 31 березня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?