Незгода і роз’єднаність: які настрої наразі панують в Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

Незгода і роз’єднаність: які настрої наразі панують в Росії

Незгода і роз’єднаність: які настрої наразі панують в Росії
Джерело:  online.ua

Група "Циркон" опублікувала резонансні дані соціологічного дослідження, які підтверджують, що більш ніж половина росіян вважають, що в їх країні панує незгода і роз’єднаність. Найбільш гострі суперечності, на думку громадян РФ, існують між владою і народом, передає ONLINE.UA з посиланням на "Коммерсант".

Окрім того, росіяни вважають, що "у взаєминах із іншими людьми слід бути обережними" (65%) і лише 30% переконані, що "більшості можна довіряти".Так, 57% громадян вважають, що в країні "більше незгоди і роз'єднаності".Найгостріші розбіжності, на думку громадян, панують між владою і народом (45%), багатими і бідними (40%), між людьми різних політичних переконань (24%).

Соціолог Ігор Задорін вважає, що такі результати частково спровоковані інформаційною політикою, яку провадить Росія.

"Зі ЗМІ люди зараз отримують більше інформації про війни і конфлікти, які смакують на різних ток-шоу, ніж про єднання суспільства. Окрім того, у РФ зростає соціальна нерівність, тому конфліктність людей помітно зросла", - каже.

Що особливо цікаво, більш ніж половина росіян побоюється військової загрози з боку інших країн. Боязнь війни у росіян викликана загальним відчуттям конфлікту із Заходом та ізоляції країни. Негативу також додають новини, які транслюють пропагандистські ЗМІ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  більше половини українців готові відстоювати територіальну цілісність України зі зброєю в руках — це підтверджують дані опитування.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?