В "Нафтогазі" розказали, який "трюк" з газом хоче повторити Кремль
Категорія
Економіка
Дата публікації

В "Нафтогазі" розказали, який "трюк" з газом хоче повторити Кремль

В "Нафтогазі" розказали, який "трюк" з газом хоче повторити Кремль
Джерело:  online.ua

Голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв заявив, що при укладанні нової угоди щодо транзиту газу, Росія може відключати постачання газу по українському коридору для європейських споживачів для просування ідеї "Північного потоку-2", передає ONLINE.UA.

"Їх розрахунок дуже простий – зміна влади (після виборів в Україні – ред) і, можливо, з новою владою можна буде продовжити стару угоду, яка нам не тільки не цікава, але вона і протирічить українському та європейському законодавству... Звичайно, що під кінець грудня, коли будуть морози, не буде нового договору, росіяни, скоріш за все намагатимуться повторити той самий трюк, який був у 2009 році, коли було відключено постачання газу по українському коридору для європейських споживачів. Це викличе кризу", - зазначив Коболєв.

На його думку, таку кризу Росія буде намагатися використати для просування ідеї "Північного потоку-2".

"Просування цієї ідеї, я думаю, є одною із стратегічних цілей наших опонентів", - додав голова Нафтогазу.

Коболєв також зауважив, що якщо "Північний потік-2" і "Турецький потік" запрацюють, то обсяг транзиту українською газотранспортною системою буде близьким до нуля.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  США твердо вирішили заблокувати "Північний потік-2", незважаючи на досягнутий компроміс по російському газопроводу в Євросоюзі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?