Архієпископ Климент проситиме персональних санкцій проти влади РФ - відома причина
Категорія
Україна
Дата публікації

Архієпископ Климент проситиме персональних санкцій проти влади РФ - відома причина

Архієпископ Климент проситиме персональних санкцій проти влади РФ - відома причина
Джерело:  Укрінформ

Архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент проситиме міжнародну спільноту застосувати персональні санкції проти організаторів знищення Української православної церкви у Криму, якщо окупанти відберуть Кафедральний собор у Сімферополі, передає ONLINE.UA з посиланням на "Укрінформ".

"Я хочу звернутися до міжнародної спільноти, до послів європейських країн, Сполучених Штатів Америки, Канади в Україні, щоб вони особисто взяли ситуацію під свій контроль. І щоб у разі посилення (тиску - ред.) і ліквідації української церкви на теренах Криму були введені персональні санкції", - сказав він.

За словами Климента, він проситиме про застосування санкцій не лише щодо тих, хто підписав постанову про розірвання угоди про надання Кримській єпархії УПЦ (КП) приміщення Кафедрального собору в Сімферополі, а й безпосередньо проти керівництва Росії.

Архієпископ зазначив, що очікує від Міністерства юстиції порушення справи щодо арешту активів РФ на території України.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що після того, як Українська православна церква отримала автокефалію, о купаційна "влада" Криму може почати жорстко мстити церквам УПЦ КП, розташованим на півострові.

З такою тривожною заявою виступив Архієпископ Сімферопольський і Кримський дотеперішньої УПЦ КП Климент.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?