У МВФ назвали головні вимоги до України
Категорія
Економіка
Дата публікації

У МВФ назвали головні вимоги до України

У МВФ назвали головні вимоги до України
Джерело:  FinClub

Постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман заявив, що головною метою програми, яку МВФ почав в Україні у 2014 році, є здатність України обслуговувати свої зовнішні зобов'язання, передає ONLINE.UA з посиланням на  FinClub.

За його словами, серед ключових моментів меморандуму між МВФ і Україною виділяють ринкову ціну на газ, виконання Бюджету 2019 року, приватизацію держпідприємств, відкриття ринку землі і виконання Україною зобов'язань за зовнішніми боргами.

"Ні для кого не було несподіванкою, що зараз Україна входить у період дещо зависоких боргових виплат... Протягом останнього півроку міжнародні ринки капіталу позначалися певною нестабільністю. У цих умовах Україні необхідно зберігати макроекономічну стабільність, зменшувати свій борг, проводити структурні реформи, які дозволять залучити інвесторів і тим самим посилити зростання", - зазначив Йоста Люнгман.

Представник МВФ підкреслив, що для збереження співпраці з МВФ Україні необхідно продовжувати вводити політику і реформи, необхідні для міцного економічного зростання, і при цьому мати доступ до джерел фінансування.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  в МВФ назвали рекордну суму світового боргу — в 2018 році він досяг 184 трлн дол.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?