Вчені прогнозують глобальну екологічну катастрофу
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені прогнозують глобальну екологічну катастрофу

Вчені прогнозують глобальну екологічну катастрофу
Джерело:  online.ua

Австралійські вчені виступили з невтішним прогнозом. Вони переконані, що на Землю чекає екологічна катастрофа, передає ONLINE.UA з посиланням на Phys.org.

Зазначається, що дослідники проаналізували інформацію з 70 баз даних у всьому світі, зібрану протягом століття. Вони виявили, що щорічно біомаса комах в світі зменшується на 2,5 відсотка.

"Головними причинами загибелі комах є знищення ареалів їхнього проживання за рахунок зростання міст і сільськогосподарських угідь, використання пестицидів і отрут. Це призводить до того, що чисельність 50% всіх видів комах швидко скорочується, близько третини незабаром вимре.Комахи є ключовою ланкою в харчовому ланцюжку і в запиленні рослин",- сказано в повідомленні.

Вчені пояснюють, що зниження їхньої чисельності призведе до катастрофічного колапсу екосистем. Так, за 30 років в Європі через скорочення популяції комах на 80% кількість птахів зменшувалася на 400 мільйонів особин.

Щоб зупинити цей процес - потрібно максимально відмовитися від використання інсектицидів і пестицидів.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше член Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки і оборони Дмитро Тимчук повідомив, що в окупованому Росією Криму поблизу Керчі назріває нова загроза екологічної катастрофи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?