Путін похвалився новим надзвуковим ракетоносцем
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін похвалився новим надзвуковим ракетоносцем

Путін похвалився новим надзвуковим ракетоносцем
Джерело:  online.ua

Президент РФ Володимир Путін заявив, що на Казанському авіаційному заводі реалізований проект з доопрацювання надзвукового ракетоносця Ту-160 для Міноборони Росії, і вважає за необхідне створити громадянський надзвуковий літак. Про це він повідомив в ході зустрічі з представниками громадськості, передає ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс".

"Ми зараз в Казані реалізували блискучий проект: фактично створили нову машину Ту-160 для збройних сил - надзвуковий бойової ракетоносець. І не тільки сам носій, але і зброю до нього допрацювали. Працює все як годинник", - сказав Путін.

Окрім того, очільник Кремля наголосив на необхідності створення подібного цивільного літака.

"Чому не створити і надзвуковий пасажирський літак?" - додав він.

У виданні відзначили, що в кінці січня минулого року Путін вже висловлювався за створення цивільної версії надзвукового літака на базі Ту-160.

Нагадаємо, нещодавно в Росії випробували ядерну енергетичну установкуок безлюдного апарату "Посейдон", яким раніше в Росії погрожували Заходу як зброєю "судного дня". В оборонно-промисловому комплексі РФ заявили, що в ході випробувань були підтверджені заявлені характеристики необмеженої дальності його застосування і швидкості ходу більше 200 км/год.

Як повідомляв ONLINE.UA, після заяви про вихід з ракетного договору з США,  в Росії пригрозили Європі і НАТО "Посейдоном", який зможе "долетіти до мети за півхвилини" і "поставити на місце американців та європейців".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?