В ЄС погодили важливий проект щодо "Північного потоку-2"
Категорія
Світ
Дата публікації

В ЄС погодили важливий проект щодо "Північного потоку-2"

В ЄС погодили важливий проект щодо "Північного потоку-2"
Джерело:  online.ua

Представники Європарламенту, Ради ЄС та Єврокомісії у ніч на середу у Страсбурзі погодили проект поправок до газової директиви ЄС, які стосуються проекту "Північний потік-2", передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу ЄК.

Зазначається, що головною ціллю поправок є вдосконалення існуючої газової директиви і забезпечення того, щоб принципи енергетичного законодавства ЄС (доступ третіх сторін, регулювання тарифів, розділення власності та прозорість) застосовувалися до всіх газопроводів до та з третіх країн.

"Сьогоднішня домовленість відповідає цій меті. Вона гарантує, що положення газової директиви застосовуються на території ЄС (суша та море) і забезпечують ефективний нагляд за застосуванням правил внутрішнього ринку ЄС національними органами, що контролюються Комісією. Це важливий крок до добре функціонуючого, прозорого та конкурентоспроможного внутрішнього газового ринку ЄС, де всі постачальники діють згідно з правилами ЄС" - йдеться у повідомленні.

В ЄК наголошують, що нові правила підвищать конкуренцію між постачальниками газу та збільшать енергетичну безпеку в усьому ЄС.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  в Німеччині визнали, що Північний потік-2 можна зупинити санкціями США, які американський уряд має намір ввести проти спеціалізованих компаній, без унікальних технологій яких будівництво буде неможливо. Але німецька влада загрожує відповіддю США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?