В Одесі стартував проект відновлення старовинних дверей і воріт
Категорія
Україна
Дата публікації

В Одесі стартував проект відновлення старовинних дверей і воріт

В Одесі стартував проект відновлення старовинних дверей і воріт
Джерело:  Маяк

В Одесі стартував масштабний проект «Тисячі дверей Одеси», який розрахований на доволі довгий час. Його головна мета - зберегти і відновити те, що ще можна врятувати, передає ONLINE.UA з посиланням на "Маяк".

Волонтери та урбаністи пропонують зберегти старовинні двері, які є яскравою рисою багатьох будівель міста, від псування і повсюдної заміни дешевим і безликим невдалим. Проект реалізують спільно Urban Inst., 4City, Архітектура Одеси і Мій будинок Одеса. Один з ініціаторів проекту, дизайнер-урбаніст Костянтин Ємельянов, повідомив, що на першому етапі планується створення повного цифрового і друкованого каталогу дверей і воріт Одеси.

Окрім того, ініціатори проекту хочуть запустити міську програму реставрації за участю бізнесу, жителів міста, міського управління, краудфандінгових платформ. До роботи по відновленню старовинних дверей і воріт планують залучити ліцензованих реставраторів. У більш віддаленій перспективі - створення спеціальної реставраційної майстерні.

«Всіх цих цілей ми будемо досягати крок за кроком і неквапливо. Звичайно ж нам потрібно ваше сприяння, як мінімум зараз ви можете просто підписатися на групу: дізнаватися історію і стежити за ходом проекту », - повідомив Костянтин Ємельянов.

Відзначимо, що пілотний проект збереження старовинних дверей, за прикладом Львова та Івано-Франківська, ініціювали в Одесі ще минулого літа.

Як повідомляв ONLINE.UA, у мережі з’явились фото відреставрованих за допомогою німецьких архітекторів будівель в історичному центрі Львова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?