Як взяти собаку з притулку та зробити правильний вибір
Категорія
Культура
Дата публікації

Як взяти собаку з притулку та зробити правильний вибір

Як взяти собаку з притулку та зробити правильний вибір
Джерело:  online.ua

Всі ми можемо насолоджуватися безумовною любов'ю домашнього улюбленця. Пухнастий компаньйон може пропонувати вірність, дарувати радість, безумовну любов і дуже сильний емоційний зв'язок.

Домашні тварини повністю приймають своїх власників. Вони не помічають поганого характеру, комплексів, невпевненості в собі, зморшок або фізичних обмежень. Вони знають тільки, що їм є кого любити і щасливі, що це взаємно.

Прямо зараз сотні собак і кішок чекають в притулку Сіріус своїх господарів і їх найзаповітніше бажання - поїхати додому в сім'ю.

Всупереч поширеному міфу про те, що тварини з притулку - агресивні або, навпаки, пригнічені, тут живуть зовсім різні хвостики: ніжні, веселі, дуже енергійні або боязкі і скромні. Як і у людей, у кожного в притулку свій характер, але одна на всіх мрія.

ЯК ЗРОБИТИ ПРАВИЛЬНИЙ ВИБІР?

Як для вас, так і для волонтерів дуже важливо те, щоб ви знайшли вірного друга, який найкращим чином відповідає вашому будинку і способу життя. Адже і для вас, і для тварини буде величезним стресом повернення вихованця, якщо вибір виявився невдалим.

Чесно відповідайте собі на кілька питань:

  • Скільки часу ви зможете приділяти своєму вихованцеві?Від цього залежить його вік, адже в притулку вас чекають не тільки крихітні цуценята, а й дорослі собаки з уже сформованим характером. Також є породи собак, які потребують дресирування і фізичної активності більше, ніж інші.

  • Так чи важлива для вас порода? Не обмежуйтеся однією породою собак, яка, на ваш погляд, максимально підійде вашому будинку. Набагато важливіші характер собаки і ваша з нею сумісність.Виберіть тварину, яка буде відповідати вашій життєвій ситуації і стилю життя. З'ясуйте, який розмір, вік і рівень енергії вихованця найбільш вам підходить.

  • Закохалися в собаку на фото? Не зупиняйтеся на виборі однієї собаки на сайті або в соціальних мережах. Краще приділіть увагу кільком тваринам, які підходять під ваш запит і приїжджайте з ними знайомитися перед тим, як забрати додому. Можливо, з вами поїде не та собака, яка сподобалася вам на фото. У цьому немає нічого страшного, адже ви вибираєте одного, який буде разом з вами кожен день протягом багатьох років.

  • Чи вистачить у вас терпіння і емпатії? Адопція для будь-якого собаки - це сильний стрес і ваше завдання підтримати її і пройти з нею цей шлях адаптації в новому будинку з незнайомими людьми. Так швидше з'явиться ваша міцна дружба.

Улюблений вихованець дарує відчуття благополуччя і незалежності, допомагаючи уникнути стресу, депресії і самотності. Відповідальність за іншу живу істоту може додати новий сенс і мету життя. Численні клінічні дослідження підтверджують, що домашня тваринка гарантує користь фізичному здоров'ю людини.

Можливо, ваша собака вже чекає вас! З вихованцями притулку можна ознайомитися на сайті притулку Сіріус або приїхати в гості до притулку і познайомиться з тваринами особисто в село Федорівка недалеко від Києва.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?