Президентські вибори 2019: експертка пояснила, з чим пов'язана рекордна кількість кандидатів
Категорія
Україна
Дата публікації

Президентські вибори 2019: експертка пояснила, з чим пов'язана рекордна кількість кандидатів

Президентські вибори 2019: експертка пояснила, з чим пов'язана рекордна кількість кандидатів
Джерело:  24 канал

Директорка фонду "Демократичні ініціативи імені Кучеріва" соціолог Ірина Бекешкіна зауважила, що цього разу президентські вибори-2019 встановлять історичний рекорд за кількістю кандидатів, адже 31 березня за головне крісло України побореться 44 особи. Експертка вважає, що однією з причин такого "ажіотажу" є те, що восени у 2019 році відбудуться парламентські вибори.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

"На президентських виборах кандидують фактично всі лідери політичних партій. Якщо хтось не буде брати участі зараз, то про них забудеться. Тому їм треба розкрутитися зараз під час президентської кампанії... Деякі кандидати беруть участь у цій виборчій кампанії для того, аби за умови набору по 2%, а особливо по 3% голосів виборців, бути навіть запрошеними у списки політичних партій, що будуть брати участь у парламентських виборах", - пояснює експертка.

За її словами, лідер президентських виборів за результатами соцопитувань буде змінюватися до 31 березня. Вона пояснила, що виборча кампанія тільки почалася, "між кандидатами ще не було дебатів та гучних заяв, які обов'язково будуть".

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в ОБСЄ заявили, що їх неприємно здивувало рішення України заборонити російським громадянам брати участь в місії зі спостереження за президентськими виборами в Україні 31 березня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?