Більше ніякого "Kiev": в Євросоюзі ухвалили довгоочікуване рішення
Категорія
Світ
Дата публікації

Більше ніякого "Kiev": в Євросоюзі ухвалили довгоочікуване рішення

Більше ніякого "Kiev": в Євросоюзі ухвалили довгоочікуване рішення
Джерело:  online.ua

Прес-аташе Представництва Європейського Союзу в Україні Давід Стулік повідомив, що Європейський Союз змінив написання назви української столиці Kiev на Kyiv в електронних адресах своїх співробітників, передає ONLINE.UA.

"Нарешті!! ЄС поміняв назву столиці України з "Kiev" на "Kyiv"!!! PS: Це стосується наших мейлів", – повідомив Стулік.

Варто зазначити, що міжнародний лондонський аеропорт Лутон також вживатиме назву Kyiv при зазначенні столиці України.

Нагадаємо, що в жовтні минулого року МЗС України спільно з Центром стратегічних комунікацій StratCom Ukraine розпочали онлайн-кампанію #CorrectUA, в рамках якої планують звертатися до іноземних ЗМІ з метою коригування правопису назви міста Київ - #KyivNotKiev.

В рамках кампанії щоденно на сторінках МЗС України у Facebook та Twitter з’являтимуться пости, які містять випадки некоректного вживання назви Київ як Kiev провідними іноземними ЗМІ, такими як The New York Times, BBC, Reuters та інші.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Верховна Рада закріпила у Конституції курс України на Європейський союз та НАТО.  За прийняття законопроекту №9037 у цілому на засіданні 7 лютого проголосували 334 депутати. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?