Чого українці очікують від нового президента - цікаве опитування
Категорія
Україна
Дата публікації

Чого українці очікують від нового президента - цікаве опитування

Чого українці очікують від нового президента - цікаве опитування
Джерело:  interfax.com.ua

Більше половини українців (53,9%) мають надію на те, щоб майбутній президент буде продовжувати європейську інтеграцію України. Це підтверджують дані національного опитування громадської думки, які були презентовані GfK Ukraine в четвер у Києві на прес-конференції "Між Лукашенком і Меркель. Якої зовнішньої політики очікують від наступного президента України", передає ONLINE.UA з посиланням на  "Інтерфакс-Україна".

Згідно з результатами дослідження:

  •  36,1% респондентів відповіли, що питання євроінтеграції є важливим, але не принциповим для їх рішення на виборах

  •  17,8% учасників опитування заявили, що продовження євроінтеграції буде вирішальним фактором при голосуванні за кандидата в президенти і партію

  • 9% опитаних заявили, що будуть голосувати за людину, яка припинить європейську інтеграцію

  • 21,4% сказали, що їм все одно

  • 15% було складно відповісти на питання

  •  0,4% дали інші відповіді

Окрім того, зазначається, що найбільший відсоток опитаних, які сказали, що будуть голосувати за того, хто зупинить євроінтеграцію, в південних областях (16,2%), а на сході найбільша кількість тих, кому все одно (32,2%). На питання, чи відчувають респонденти позитивний ефект від зближення з Євросоюзом, 64,1% відповіли, що не відчувають, 18,4% - відчувають, а 17,5% було складно відповісти на питання.

Також вказано, що серед тих, хто відчуває позитивний ефект від зближення з ЄС,31,2% опитаних бачать його в тому, що громади самі активно вирішують проблеми населених пунктів і не чекають, що це зробить держава.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  українці обрали найважливішу подію 2018 року. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?