Очільник Пентагону терміново передав НАТО "сигнал" від Трампа
Категорія
Політика
Дата публікації

Очільник Пентагону терміново передав НАТО "сигнал" від Трампа

Очільник Пентагону терміново передав НАТО "сигнал" від Трампа
Джерело:  online.ua

Виконувач обов'язків міністра оборони США Патрик Шенахен за підсумками дводенної зустрічі міністрів оборони країн-членів у Брюсселі терміново передав НАТО важливий "сигнал" від Дональда Трампа. За його словами, глава Білого дому закликає Альянс продовжувати збільшення оборонних витрат і підтверджує свою прихильність блоку, передає ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

"Те, що я чую від президента Трампа - нам потрібно колективно робити більше, і це сигнал для НАТО. Я не думаю, що можуть бути ухилення, ми повинні робити це разом. Труднощі, які стоять перед нами, полягають у підвищенні згуртованості громадськості щодо загрози. Я говорю про Росію, про Китай, про ситуацію, яка розвивається з інфраструктурою, кібербезпекою, космосом", - зазначив він.

Варто зазначити, що міністерську зустріч Шенахен назвав "сімейною" і нагадав слова президента США Дональда Трампа про "підтримку НАТО на 100%".

"Говорячи про президента Трампа, він усвідомлює потребу відповідати на ці загрози. Він усвідомлює, що нам потрібно робити більше", - зазначив Шенахен.

Окрім того, він похвалив намір європейських країн-членів та Канади збільшити оборонні витрати до $100 млрд до кінця 2019 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  глава МЗС України Павло Клімкін пояснив, чим небезпечний для країни ракетний конфлікт Росії і США. Він запевнив, що Україна зможе гідно відповісти на всі ядерні загрози.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?