"Час настав": США висунули категоричну вимогу Євросоюзу
Категорія
Політика
Дата публікації

"Час настав": США висунули категоричну вимогу Євросоюзу

"Час настав": США висунули категоричну вимогу Євросоюзу
Джерело:  online.ua

Влада США вимагає від союзників з Європейського союзу припинити дію ядерної угоди з Іраном і попереджає про подальші санкції США щодо Тегерана. З даною жорсткою заявою виступив віце-президент США Майк Пенс, передає ONLINE.UA з посиланням на AFP.

"Настав час, щоб наші європейські партнери вийшли з іранської ядерної угоди і приєдналися до нас, оскільки ми чинимо економічний і дипломатичний тиск, необхідний для того, щоб дати іранському народу, регіону і світу мир, безпеку і свободу, яких вони заслуговують", - сказав Пенс.

Окрім того, американський політик назвав Іран "найбільшою загрозою миру і безпеці на Близькому Сході" і звинуватив духовний режим в змові з метою "нового Голокосту" з його регіональними амбіціями.

Також Пенс жорстко розкритикував нову ініціативу Франції, Німеччини та Великої Британії, спрямовану на те, щоб європейський бізнес продовжував працювати в Ірані, незважаючи на відновлені санкції США.

"Це необачний крок, який тільки посилить Іран, послабить ЄС і ще більше збільшить відстань між Європою і Сполученими Штатами", - сказав Пенс.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше  президент США Дональд Трамп полаявся з прем’єркою Британії Терезою Мей через Іран.  Зазначається, що політикиня зателефонувала Трампу, коли той був на борту літака до Парижа, щоб привітати його з результатами проміжних виборів, однак у відповідь почула не слова подяки, а жорстку критику.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?