Трамп готується ввести надзвичайний стан у США: що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

Трамп готується ввести надзвичайний стан у США: що сталося

Трамп готується ввести надзвичайний стан у США: що сталося
Джерело:  online.ua

Американський лідер Дональд Трампа планує підписати закон, який дозволить уникнути нового "шатдауна", і оголосити надзвичайний стан в країні. В такий спосіб він зможе отримати гроші на будівництво стіни з інших частин бюджету, передає ONLINE.UA з посиланням на "Голос Америки".

Про позицію Трампа розповів лідер республіканців у Сенаті Мітч Макконнелл.

"Компромісний варіант щодо державного фінансування раніше був узгоджений між республіканцями та демократами. Очікується, що документ пройде обидві палати конгресу. Водночас ініціатива Трампа оголосити надзвичайний стан в країні викликала невдоволення з боку представників Демократичної партії.Спікер палати представників демократ Ненсі Пелосі попередила, що оголошення надзвичайного стану може створити прецедент, при якому, наприклад, президент-демократ може скористатися аналогічним кроком у питанні, пов'язаному з насильством із застосуванням зброї", - сказано в повідомленні.

Політикиня припустила, що буде оскаржувати у суду можливе оголошення надзвичайного стану в країні.

Команда Трампа переконана, що вона може використовувати надзвичайний стан, щоб перенаправити гроші, вже виділені конгресом, на інші цілі для оплати будівництва стіни.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, як проходить робочий день Дональда Трампа. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?