Кабмін назвав головне джерело зростання української економіки
Категорія
Економіка
Дата публікації

Кабмін назвав головне джерело зростання української економіки

Кабмін назвав головне джерело зростання української економіки
Джерело:  online.ua

В Мінекономіки заявили, що головним джерелом зростання економіки України у 2018 році був внутрішній попит - споживчий та інвестиційний, що позитивно відбилося на сільському господарстві, будівництві та торгівлі, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу відомства.

 Зазначається, що ВВП України в IV кварталі зріс на 3,4% в порівнянні аналогічним періодом у 2017 році. В цілому зростання ВВП у 2018 склало 3,2%.

"Водночас результати могли бути ще кращими, але через обмеження діяльності економічних суб'єктів і блокування діяльності морських портів Азовського моря деякі види промисловості показали негативні результати діяльності", - сказано в повідомленні.

Зазначимо, що за даними українського глави Петро Порошенко, Україна втратила 16% ВВП через Росію. Глава держави звинувачує в економічній кризі в країні економічну блокаду РФ.

В Національному банку України прогнозують, що у 2019 році зростання реального внутрішнього валового продукту України уповільниться до 2,5% у порівнянні з минулим роком. В НБУ зазначають, що протягом минулого року українська економіка зросла максимально за 7 років – на 3,3%, однак за даними представників банку, зростання реального ВВП уповільниться до 2,5%.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше український глава Петро Порошенко на засіданні Ради регіонального розвитку в Києві заявив, що темпи економічного зростання в Україні недостатні для відновлення рівня добробуту населення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?