Вони рятують економіку: хто направляє мільярди у бюджет України
Категорія
Технології
Дата публікації

Вони рятують економіку: хто направляє мільярди у бюджет України

Вони рятують економіку: хто направляє мільярди у бюджет України
Джерело:  24 канал

Сьогодні ІТ-сфера в Україні складає понад 20% експортованих послуг та направляє в український бюджет мільярди гривень, чим і рятує економіку країни. Варто зазначити, що саме професія айтішника є однією з найбільш високооплачуваних в Україні.

Про це у своєму відеоблозі "За великим рахунком" розповіла журналістка Тетяна Острікова, передає ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

Окрім того, є чимало фактів, які підтверджують, що ІТ-галузь дійсно є "рушійною силою" української економіки. Їх і перечислила журналістка:

• Велика зарплата. Українець з грошима – це завжди добре, а ще він добрий споживач товарів та послуг.
• Зайнятість населення. В IT-компанію, окрім програмістів, потрібні також бухгалтери, юристи, дизайнери. 
• Чистота довкілля. Розвиток IT-галузі не потребує будівництва заводів, які забруднюють повітря, залізничних колій, доріг. IT-бізнес може масштабуватися без великих інвестицій в інфраструктуру.
• Зміцнення курсу гривні. Багато представників IT працюють на замовлення іноземних компаній і цим збільшують валютну вигоду, яку отримує Україна. І це важливий чинник, адже валюта, яка надходить, сприяє зміцненню курсу гривні.

Варто зазначити, що IT-галузь сприяє створенню робочих місць і в інших сферах життєдіяльності. До прикладу, під час будівництва фірми використовується меблева продукція й текстильна промисловість, виробництво сантехніки.

За підрахунками експертів, одне робоче місце в IT – створює шість робочих місць в суміжних галузях.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що українські програмісти офісу компанії GlobalLogic виконують половину роботи із створення найбільш передового у світі програмного забезпечення для звукозапису Pro Tools американської компанії Avid.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?