Соціологи назвали одну з найсерйозніших загроз для України
Категорія
Україна
Дата публікації

Соціологи назвали одну з найсерйозніших загроз для України

Соціологи назвали одну з найсерйозніших загроз для України
Джерело:  5 канал

За даними соціологів, на даний момент масова міграція українців за кордон - найактуальніша загроза для України. Це підтверджує останнє дослідження соціологічної групи "Рейтинг", яке було проведене наприкінці січня 2019 року, передає ONLINE.UA з посиланням на "5 канал".

"За" масовий виїзд українців за кордон, як основну небезпеку для держави, висловилися більш ніж половина опитаних.

Варто зазначити, що міграція випередила навіть економічний занепад, бідність, девальвацію гривні та загрозу повномасштабної війни з Росією.

"Проблема глобальна. Це підтверджують і фахівці. Кажуть, особливо критична ситуація з відтоком за кордон робочих рук", – сказано в повідомленні.

Директорка Інституту демографії та соціальних досліджень НАН України Елла Лібанова зазначає, що зараз в Україні існує модний тренд на еміграцію, який необхідно змінити.

"Сьогодні в країні існує так звана мода на еміграцію. Ми в мізках людей повинні змінити моду на еміграцію – модою на те, щоб залишатися і жити в Україні", - сказала вона.

Як повідомляв ONLINE.UA, в Національному банку України заявили, що через трудову міграцію може прискоритися зростання цін і сповільнитися економічне зростання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?