"Агресія проти України змінила наш курс": в Німеччині виступили з гучною обіцянкою
Категорія
Політика
Дата публікації

"Агресія проти України змінила наш курс": в Німеччині виступили з гучною обіцянкою

"Агресія проти України змінила наш курс": в Німеччині виступили з гучною обіцянкою

Влада Німеччини заявила про серйозний намір збільшить оборонний бюджет до рівня у 2% ВВП. Про це повідомила очільниця військового відомства Німеччини Урсула фон дер Ляєн під час Мюнхенської безпекової конференції, передає ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

За її словами, НАТО залишається "номером один для нашої безпеки", а безпекова співпраця в рамках ЄС доповнює натівську співпрацю.

Міністерка також підкреслила, що Європа зараз перебуває у процесі перегляду своїх поглядів на світову безпеку, і цей процес був спровокований Москвою: лише після нападу РФ на Україну Європа усвідомила потребу нарощувати військові потужності.

"Знадобилася військова агресія проти України, щоби ми змінили курс. З 2014 року бюджет європейських членів НАТО вже виріс на 36%. Ми плануємо велику модернізацію військових потужностей до 2024 року", - заявила вона.

Окрім того, вона додала, що попереду ще більше зростання витрат.

"Ми маємо зробити ще більше. Особливо ми, німці. Ми дотримуємося мети 2% ВВП (на оборонні витрати) і дали таке зобов’язання союзникам", - пояснила міністерка.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше виконувач обов’язків міністра оборони США Патрик Шенахен за підсумками дводенної зустрічі міністрів оборони країн-членів у Брюсселі терміново передав НАТО важливий "сигнал" від Дональда Трампа.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?