Новий скандал: близького друга Путіна запросили на організований Євросоюзом захід
Категорія
Світ
Дата публікації

Новий скандал: близького друга Путіна запросили на організований Євросоюзом захід

Новий скандал: близького друга Путіна запросили на організований Євросоюзом захід
Джерело:  online.ua

В Брюссель на конференцію, співорганізаторами якої виступають інституції ЄС, неочікувано для всіх запросили близького друга президента РФ, колишнього главу "Российских железных дорог" (РЖД) Володимира Якуніна. Про це пише Buzzfeed  з посиланням на програму заходу, передає ONLINE.UA.

Варто зазначити, що Якунін який перебуває під санкціями США та Австралії через анексію Криму. За попередніми даними, 27 лютого він виступить на конференції під назвою "Проти націоналістичного припливу: роль культурної та наукової дипломатії ЄС".

Організатором конференції є фінансований ЄС проект "Європейське лідерство у культурній, науковій та інноваційній дипломатії". Відкривати її має директор з питань стратегічних комунікацій Європейської зовнішньополітичної служби.

 "Хоча Якунін і не перебуває під санкціями ЄС окремі дипломати ЄС вбачають присутність Якуніна на подібній конференції підтвердження більш широкого тренду до більш м’якого ставлення до Росії з боку очільниці європейської дипломатії Федеріки Могеріні. Під час щоденного брифінгу у Брюсселі представниця Єврокомісії не стала підтверджувати участь Якуніна у конференції, однак визнала присутність на ній представників інституцій ЄС", - сказано в повідомленні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 18 серпня російський президент  Володимир Путін відвідав весілля міністра закордонних справ Австрії Карін Кнайсль.  По прибуттю він подарував нареченій букет квітів, а потім запросив Кнайсль на танець.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?