Генпрокуратура конфіскувала мільярди Януковича: на що будуть витрачені ці кошти
Категорія
Україна
Дата публікації

Генпрокуратура конфіскувала мільярди Януковича: на що будуть витрачені ці кошти

Генпрокуратура конфіскувала мільярди Януковича: на що будуть витрачені ці кошти
Джерело:  online.ua

Генеральна прокуратура України конфіскувала 1,478 мільярда гривень, які належали злочинним організаціям часів Віктора Януковича. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив генпрокурор Юрій Луценко, передає ONLINE.UA.

За його словами, гроші надійдуть на рахунки державно бюджету та будуть спрямовані на підтримку армії.

"На параді в День незалежності я з гордістю дивився на нову військову техніку, розроблену і виготовлену за кошти спецконфіскації. Сьогодні завдяки зусиллям Департаменту міжнародного співробітництва ГПУ відкрито шлях до виконання вироку суду в частині спеціальної конфіскації грошових коштів злочинної організації часів Януковича в сумі 1 млрд 478 млн грн, які ближчими днями надійдуть на рахунки Держказначейства й спрямовані на підтримку Армії", - написав генпрокурор.

Луценко зазначив, що армія отримає нові ракети, птурси, бронемашини, системи управлінням вогню. А прикордонники завершать комплексну систему облаштування Держкордону.

Нагадаємо, що 3 роки тому до державного бюджету України було конфісковано 1,5 мільярдів доларів команди Віктора Януковича. Луценко вважає це одним із основних досягнень за час своєї роботи у ГПУ. Однак текст судового рішення, яким конфіскували гроші, не оприлюднили досі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв,  про що говорив Янукович на прес-конференції 6 лютого 2019 року в Москві.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?