Трамп оголосив надзвичайний стан в США: що це значить
Категорія
Політика
Дата публікації

Трамп оголосив надзвичайний стан в США: що це значить

Трамп оголосив надзвичайний стан в США: що це значить
Джерело:  online.ua

Американський глава Дональд Трамп підписав документ про введення надзвичайного стану в США. Це дозволить йому отримати з бюджету близько 8 млрд доларів для будівництва стіни на кордоні з Мексикою без схвалення Конгресу.

Про введення надзвичайного стану в США повідомила прес-секретарка Білого дому Сара Сандерс, передає ONLINE.UA.

Трамп вже направив офіційне повідомлення про введення надзвичайного стану спікеру Палати представників Ненсі Пелосі та віце-президенту Майку Пенсу.

"Я повідомляю, що відповідно до своїх повноважень, оголосив загальнонаціональний надзвичайний стан для забезпечення безпеки кордонів і боротьби з гуманітарною кризою, що загрожує США", - йдеться в листі.

У Конгресі США вважають рішення Трампа ввести режим надзвичайного стану незаконним. Там анонсували розслідування цього питання.

"Грабуючи військовий бюджет для будівництва стіни, кошти на яку не погодився виділити Конгрес, ви порушуєте основний принцип поділу влади і підриваєте одне з основних положень Конституції", - йдеться в документі, який підписали голова комітету Джеральд Надлер, віце-голова Мері Скендон і 5 глав підкомітетів.

Конгресмени заявили, що ніякої надзвичайної ситуації на південному кордоні поки немає, підкреслюючи, що Трамп може оголосити режим надзвичайного стану тільки в разі військового призову для національної оборони.

"Жодна розсудлива людина не вважає, що на південному кордоні виникла надзвичайна ситуація. Нелегальна імміграція знаходиться на рекордно низькому рівні, і сім'ї з дітьми, які законно просять притулку, не є іноземними загарбниками", - наголошується в заяві конгресменів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Трамп готовий ввести новий "шатдаун" в США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?