Придумують приводи з нічого: в Росії зухвало відреагували на нові санкції ЄС по Азову
Категорія
Політика
Дата публікації

Придумують приводи з нічого: в Росії зухвало відреагували на нові санкції ЄС по Азову

Придумують приводи з нічого: в Росії зухвало відреагували на нові санкції ЄС по Азову
Джерело:  online.ua

У Росії назвали необґрунтованими і вигаданими з нічого нові антиросійські санкції ЄС по Азову. У МЗС РФ вважають, що напад російських силовиків на українські кораблі в Керченській протоці і захоплення в полон українських моряків не є приводами для введення санкцій.

Про це заявила офіційна представниця МЗС РФ Марія Захарова в інтерв'ю телеканалу "Росія-1", передає ONLINE.UA.

"Санкційну політику того ж самого Євросоюзу, або США, або країн альянсу обговорювати марно. Це речі, з одного боку, системні, з точки зору курсу на стримування Росії, з іншого боку - абсолютно не мають під собою підстави, тому що придумуються приводи з нічого", - заявила Захарова.

Таким чином вона відповіла на затвердження в ЄС нових санкцій проти Росії, які торкнуться вісім росіян. Напередодні стало відомо, що про обмежувальні заходи може бути оголошено на зустрічі глав МЗС країн ЄС 18 лютого в Брюсселі. Серед тих, хто потрапить під санкції, можуть бути як офіцери, які були залучені в інцидент в Керченській протоці, так і російські судді, які здійснювали подальше затримання українців.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Брюссель і Вашингтон планують скоординувати свої дії для того, щоб посилити тиск на режим Путіна через захоплення українських кораблів у Керченській протоці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?