Ми не можемо програти: Німеччина скликає міжнародну конференцію через ядерну агресію Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Ми не можемо програти: Німеччина скликає міжнародну конференцію через ядерну агресію Росії

Ми не можемо програти: Німеччина скликає міжнародну конференцію через ядерну агресію Росії
Джерело:  Укрінформ

Порушення Росією Договору про ракети середньої і меншої дальності викликає підозру. Тому Німеччина ставить перед собою головне завдання взяти під міжнародний контроль виниклу кризу через ядерну агресію Росії, в зв'язку з чим 15 березня скликає конференцію, щоб підняти діалог про контроль за озброєннями на тлі ліквідації ракетного договору.

Про це заявив міністр закордонних справ ФРН Хайко Маас на Мюнхенській конференції з безпеки, передає ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

"Ми повинні працювати разом для того, щоб технологічна еволюція нових типів зброї не підірвала всю архітектуру безпеки, яку ми знаємо. З цієї причини 15 березня в Берліні відбудеться міжнародна конференція з метою ініціювання діалогу про те, як контроль над озброєннями може забезпечити стабільність і в 21-м столітті", - повідомив Маас.

Він підкреслив, що сьогоднішня поведінка Росії з ДРСМД демонструє ті негативні наслідки, які це може мати для безпеки Європи. Маас вважає, що через розрив ДРСМД між РФ і США вже зараз потрібно думати про ядерне роззброєння і контроль над озброєннями більш глобально, ніж будь-коли.

"Ми не можемо програти за кілька років те, що було побудовано протягом багатьох десятиліть. Це теж є ключовим завданням трансатлантичного партнерства", - підкреслив Маас, зазначивши, що під час свого членства в РБ ООН в 2019-2020 роках однією з цілей Німеччини стане початок широкого діалогу з роззброєння.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що генсек НАТО звернувся з гучним закликом до Росії по ракетному договору, попередивши, що "годинник цокає".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?