Перерахують усім: з 1 березня в Україні значно зростуть пенсії
Категорія
Економіка
Дата публікації

Перерахують усім: з 1 березня в Україні значно зростуть пенсії

Перерахують усім: з 1 березня в Україні значно зростуть пенсії
Джерело:  online.ua

З 1 березня 2019 року пенсії українців зростуть на 17-20%. Перерахунок виплат буде проведено всім пенсіонерам.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко в ефірі одного з українських телеканалів, передає ONLINE.UA з посиланням на Урядовий портал.

Розенко запевнив, що в бюджеті достатньо коштів для перерахунку пенсій. Він підкреслив, що останній раз осучаснення українських пенсій відбулося в жовтні 2017 року, а до цього перерахунок не робився 7 років.

"Не дивлячись ні на що, в березні місяці, щорічно 1 березня, буде проводитися осучаснення пенсійних виплат. Вперше за останні 5-7 років ми прийшли до такого процесу, коли можемо гарантувати осучаснення пенсій всім категоріям громадян", - підкреслив Розенко.

Раніше український прем'єр Володимир Гройсман заявляв, що в 2019 році перерахунок пенсій в Україні буде здійснюватися автоматично з урахуванням показників середньої зарплати і рівня інфляції. Він уточнював, що в бюджеті України на 2019 рік передбачена достатня сума грошей, яка дозволить покрити підвищення пенсій і зарплат. Бюджет на виплату заробітних плат і пенсій підвищили більш ніж на 27 млрд гривень.

Як повідомляв ONLINE.UA, з 1 січня 2019 року автоматичний перерахунок пенсій було проведено тим українцям, яким виповнилося 65 років і які мають певну кількість років трудового стажу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?