Потрібно зміцнювати зусилля: Меркель виступила з важливою заявою по Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Потрібно зміцнювати зусилля: Меркель виступила з важливою заявою по Донбасу

Потрібно зміцнювати зусилля: Меркель виступила з важливою заявою по Донбасу
Джерело:  interfax.com.ua

Ситуація на Донбасі далека від врегулювання, тому потрібно зміцнити зусилля, щоб повернути мир в Україну.

Про це заявила канцлерка Німеччини Ангела Меркель в ході виступу на Мюнхенській конференції з безпеки, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

"Ми поки далекі від врегулювання. Ми обов'язково повинні зміцнити наші зусилля", - заявила Меркель.

Вона підкреслила, що Берлін підтримує антиросійські санкції, які вводяться з 2014 року через агресію Росії проти України. При цьому Меркель вважає, що потрібно ще і посилити колективну оборону в рамках НАТО.

"НАТО зможе досягти своїх цілей, якщо буде оперувати концепцією мережевої безпеки. Чисто військові підходи не працюють при вирішенні багатьох конфліктів", - додала Меркель.

Слід зазначити, що Меркель дотримується жорсткої позиції щодо Росії щодо інциденту в Керченській протоці, де в листопаді 2018 року російські силовики незаконно напали на українські кораблі і захопили в полон українських моряків. Вона закликає Москву негайно звільнити українців і відмовитися від провокацій на Азові.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер в річницю підписання Мінських угод у вівторок, 12 лютого, заявив, що прийшов час для миру в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?