Провокації наростають: в Раді ЄС закликали НАТО посилити присутність в Чорному морі
Категорія
Світ
Дата публікації

Провокації наростають: в Раді ЄС закликали НАТО посилити присутність в Чорному морі

Провокації наростають: в Раді ЄС закликали НАТО посилити присутність в Чорному морі
Джерело:  online.ua

Чорноморський регіон, де ситуація в області безпеки особливо складна, потребує більшої присутності НАТО. Альянс повинен реагувати на всі провокації і зміцнити східний фланг.

З таким закликом виступив президент Румунії, яка головує в Раді Європейського Союзу, Клаус Йоханніс, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Politico.

"Ми не можемо ігнорувати виклики на східному фланзі. В той час, як ЄС імплементує рішення щодо санкцій проти Росії, НАТО повинно посилювати східний фланг", - підкреслив Йоханніса важливість посилення присутності в Чорному морі.

Він підкреслив, що Румунія активно підтримує заходи по зміцненню згуртованості східного флангу, зокрема між його північним і південним елементами. Йоханніс вважає, що ситуація в Чорноморському регіоні далеко не стабільна, додавши, що в НАТО вже розробили статегію присутністі в Чорному морі.

Нагадаємо, раніше міністр оборони України Степан Полторак за підсумками зустрічі з міністрами оборони країн НАТО в Брюсселі повідомляв, що НАТО в 2019 році значно активізує військову присутність в Чорному морі. Він підкреслював, що майже щомісяця в українські порти будуть заходити як постійні угруповання кораблів НАТО, так і ключових союзників України, щоб проводити спільні навчання з ВМС для посилення їх можливостей.

Як повідомляв ONLINE.UA, вранці 15 лютого в протоку Босфор курсом на Стамбул увійшов флагман 2-й постійної протимінної групи НАТО- німецький корабель комплексного постачання FGS Werra (А 514) типу "Ельба", який прямує в Чорне море.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?