Незважаючи на всі проблеми: Меркель закликала Європу зберегти партнерство з путінською Росією
Категорія
Політика
Дата публікації

Незважаючи на всі проблеми: Меркель закликала Європу зберегти партнерство з путінською Росією

Незважаючи на всі проблеми: Меркель закликала Європу зберегти партнерство з путінською Росією

Європа повинна зберігати діалог з Росією, незважаючи на всі проблеми, які створює Москва в усьому світі. Ізоляція Росії не припустима, а ЄС повинен підтримувати партнерство з РФ.

З такою гучною заявою виступила канцлерка Німеччини Ангела Меркель під час панельної дискусії на Мюнхенській конференції з безпеки, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Європейську правду.

"Геостратегічно Європа не має права переривати відносини з Росією. Необхідно зберігати не тільки діалог, але і партнерство з путінською Росією", - заявила Меркель.

Вона підкреслила, що з 2014 року на тлі російської агресії проти України відносини РФ і Європи докорінно змінилися. Але незважаючи на це, ЄС повинен шукати шляхи для збереження відносин з РФ.

Також Меркель торкнулася теми "Північного потоку-2", підкресливши, що цей газопровід важливий для Німеччини.

"Звичайно я на боці пана Порошенко (в конфлікті з РФ - ред.), але питання, пов'язані з "Північним потоком-2", також залишаються для мене важливими", - пояснила вона.

Меркель сказала, що "російський газ залишається російським незалежно від того, як він надходить - через Балтійське море або через Україну". Вона впевнена, що "Північний потік-2" не перерве транзит газу через Україну.

"Через відмову від атомної енергії нам потрібно все більше газу. Тому Німеччина продовжить шукати нові джерела поставок", - додала Меркель.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Меркель виступила із заявою по Донбасу, зазначивши, що ситуація на сході України далека від врегулювання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?