Порошенко провів переговори з Меркель в Мюнхені: про що домовилися
Категорія
Політика
Дата публікації

Порошенко провів переговори з Меркель в Мюнхені: про що домовилися

Порошенко провів переговори з Меркель в Мюнхені: про що домовилися
Джерело:  online.ua

Український глава Петро Порошенко на полях Мюнхенської конференції з безпеки провів переговори з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель. Вони скоординували дії по "Азовського пакету" антиросійських санкцій.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу адміністрації президента України.

В ході переговорів з Меркель Порошенко наголосив на важливості посилення тиску на Росію в питанні звільнення полонених українських моряків і політв'язнів, яких Путін незаконно утримує в російських в'язницях. Однією з важливих тем переговорів лідерів стало питання про запобігання російського втручання в президентські вибори в Україні, які відбудуться 31 березня 2019 року.

Перед переговорами з Порошенком Меркель взяла участь у панельній дискусії на Мюнхенській конференції. Вона висловила розуміння стурбованістю України з приводу запуску російського газопроводу "Північний потік-2", який підтримує Берлін. Меркель підкреслила, що цей газопровід важливий для Німеччини, але запевнила, що транзиту газу через Україну він не завадить.

Також Меркель виступила з резонансною заявою по РФ. Вона закликала Європу зберегти партнерство з путінською Росією, незважаючи на всі проблеми, які Москва створює в усьому світі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Меркель зробила важливу заяву по Донбасу, зазначивши, що ситуація там ще далека до врегулювання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?