Рішення прийнято: Євросоюз погодив введення нових санкцій проти Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Рішення прийнято: Євросоюз погодив введення нових санкцій проти Росії

Рішення прийнято: Євросоюз погодив введення нових санкцій проти Росії
Джерело:  online.ua

Глава МЗС Австрії Карін Кнайсль повідомила, що Євросоюз погодив введення нових санкцій проти Росії у зв'язку з ситуацією в Керченській протоці. За словами Кнайсль, рішення вже прийнято на відповідному рівні, передає ONLINE.UA з посиланням на російські ЗМІ.

Уточнюється, що Євросоюз узгодив санкції проти восьми росіян, які причетні до захоплення в полон 24 українських моряків. Серед них можуть бути судді, які визначали запобіжний захід військовополоненим українським морякам. В рамках санкційних обмежень їх рахунки і активи будуть заарештовані в Європі, куди їм також заборонять в'їзд.

Нагадаємо, російські прикордонники обстріляли і затримали три корабля ВМС України від 25 листопада 2018 року під час проходу через Керченську протоку в Азовське море, захопивши в полон 24 українських моряка. Суд в Сімферополі заарештував військовополонених за звинуваченням незаконному перетині кордону. Там вважають, що українські військові порушили "територіальні води Росії".

Путін пов'язував затримання українських моряків біля Керчі з загрозою підриву незаконно побудованого Керченського моста. Він підкреслював, що РФ робитиме в окупованому Криму все для свого захисту.

Слід зазначити, що Україна, США і багато країн ЄС вимагають від Російської Федерації негайно звільнити 24 військовополонених українських моряків. Зокрема в посольстві США в Києві впевнені, що Кремль використовує українських полонених як пішаків у своїй політичній грі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що США поставили жорсткий ультиматум Росії по Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?