Вирішили влаштувати скандал: Лавров висунув нахабні звинувачення Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Вирішили влаштувати скандал: Лавров висунув нахабні звинувачення Україні

Вирішили влаштувати скандал: Лавров висунув нахабні звинувачення Україні
Джерело:  online.ua

Російські прикордонники обстріляли і захопили українські кораблі в Керченській протоці, так як вони "не виконували інструкції з безпеки". При цьому сам інцидент є "провокацією України", а не агресією Росії.

Про це заявив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров на Мюнхенській конференції з безпеки, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на DW.

"Якщо ви згадаєте той інцидент з українськими військовими кораблями, це була провокація. Порошенко вона була необхідна для своїх власних цілей, щоб запустити належним чином свою власну президентську кампанію", - висунув нахабні звинувачення на адресу України Лавров.

Глава російського МЗС підкреслив, що українські кораблі нібито порушили російські територіальні води, "які були такими ще до референдуму в Криму". Він додав, що у вересні 2018 року російські прикордонники пропустили два українських кораблі через Керченську протоку в Азовське море, так як "вони виконували інструкції".

"У листопаді українці вирішили влаштувати скандал", - вважає Лавров.

При цьому він підкреслив, що Росія нічого не має проти ініціатив Євросоюзу з підтримки стабільності в Чорному морі, але в Брюсселі, на його думку, повинні з повагою ставитися до регіональних структур.

"Що стосується побоювань у сфері безпеки в Чорному морі, у Євросоюзу є багато регіональних ініціатив по Чорному морю, Балтійського моря, Центральної Азії. Ми нічого проти них не маємо. Єдине, про що ми просимо ЄС, - це з повагою ставитися до структур, які в різних регіонах існують", - заявив глава МЗС РФ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в ЄС прийняли остаточне рішення щодо санкцій проти Росії, які будуть введені проти росіян, причетних до захоплення українських кораблів у Керченській протоці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?