Україна більше не повинна йти на компроміси: Волкер зробив гучну заяву по Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна більше не повинна йти на компроміси: Волкер зробив гучну заяву по Донбасу

Україна більше не повинна йти на компроміси: Волкер зробив гучну заяву по Донбасу
Джерело:  NV

Україна вже пішла на багато компромісів по Донбасу і більше не повинна цього робити. Головна проблема продовження війни на сході України не в офіційному Києві, а в Росії, де продовжують наполегливо заперечувати свою залученість в бойові дії на Донбасі.

Про це заявив спецпредставник Держдепу США по Донбасу Курт Волкер під час Українського ланчу на полях Мюнхенської конференції, передає ONLINE.UA з посиланням на Новое время.

"Україна визнала особливий статус окупованих регіонів Донбасу та пообіцяла один з варіантів амністії для осіб, залучених в діяльність так званих "народних республік"", - нагадав Волкер, підкреслюючи, що Україна вже і так пішла на багато компромісів, підписавши Мінські угоди.

За словами Волкера, головна проблема полягає в Москві, де категорично відмовляються визнати свою участь в збройному конфлікті на Донбасі. Він також підкреслив, що в інтересах України не відкладати спроби реінтегрувати Донбас і почати це якнайшвидше.

Нагадаємо, раніше Волкер поставив ультиматум Росії по Україні. Він закликав Путіна негайно звільнити українських військовополонених моряків, підкресливши, що поки Кремль це не зробить, Вашингтон не буде продовжувати переговори з Росією по Україні.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Волкер заявив, що в Україні настав час для миру.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?