"Якщо Україна припинить стріляти, не буде України": Порошенко про ситуацію на Донбасі та агресію Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

"Якщо Україна припинить стріляти, не буде України": Порошенко про ситуацію на Донбасі та агресію Росії

"Якщо Україна припинить стріляти, не буде України": Порошенко про ситуацію на Донбасі та агресію Росії
Джерело:  online.ua

Український глава Петро Порошенко під час панельної дискусії в рамках Мюнхенської конференції з безпеки пояснив, чому Україна продовжує стріляти на Донбасі. Він підкреслив, що його бентежать заклики до припинення вогню з обох сторін, нагадавши, що Україна обороняється від агресора, який окупував українські території, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу президента.

"Мене дуже бентежить, коли я чую, як дехто каже, що Україна і Росія повинні припинити стріляти. Якщо Росія припинить стріляти, буде мир. Якщо Україна припинить стріляти, не буде України", - підкреслив Порошенко.

Президент України додав, що "якщо Україна перестане захищати свій суверенітет, свою територіальну цілісність, безпеку і демократію в центрі Європи в XXI столітті, то встане на коліна перед агресором". Він також закликав країни ЄС до координації дій в питаннях безпеки, так як Росія, на думку Порошенка, не зупиниться на Україні.

"Ми повинні мати колективну відповідь на те, що треба робити з безпекою. Хочу нагадати, що атака на українські кораблі в Керченській протоці має дуже цікаве пояснення з боку Росії: вони захищають Керченський міст. Уявіть російську атаку в Балтійському морі з метою захисту "Північного потоку-2" через кілька років. Треба мати значно кращу координацію наших дій", - сказав український глава.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Меркель виступила з важливою заявою по Донбасу, зазначивши, що на сході України ситуація ще далека від врегулювання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?