Епіфаній зробив гучну заяву про можливі зміни в церковному календарі
Категорія
Україна
Дата публікації

Епіфаній зробив гучну заяву про можливі зміни в церковному календарі

Епіфаній зробив гучну заяву про можливі зміни в церковному календарі
Джерело:  Укрінформ

Глава Православної церкви України Епіфаній не виключає можливих змін в церковному календарі, пов'язаних з перенесенням свят. При цьому він підкреслив, що поки це не актуально, передає ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

"Ми будемо поступово, тверезо, втілювати певні реформи в життя церкви. Це не буде відбуватися швидкими темпами. Але я вірю, що навіть в питанні календаря, який теж не є догмою, ми можемо приймати відповідні зміни. Як тільки побачимо, що суспільство готове до цих змін. Але це поки що не актуальне. Ми повинні проводити просвітницьку роботу, пояснювати, щоб український народ розумів, що календар - це не догма. Але потрібно ще багато попрацювати в цьому напрямку", - сказав митрополит Київський і всієї України.

Також Епіфаній підкреслив, що в ПЦУ повинні бути скасовані перепони, пов'язані з зовнішнім виглядом людини. Він привів у приклад обов'язкове носіння хустки жінками.

"Ми повинні стати ближче до людей. Звичайно, ми шануємо ці традиції, ми не будемо їх порушувати. Але я стою на позиції того, щоб ми не робили перешкод людям, які вперше переступають поріг храму. Ми повинні бути відкритими і прийняти людину в тому вигляді, в якому він приходить", - пояснив Епіфаній.

Предстоятель ПЦУ впевнений, що якщо виключити подібні перешкоди, то людина і сама зрозуміє, в якому вигляді недоречно відвідувати храм.

"Тобто, якщо вона прийде вперше, вона потім прийде і другий, і третій раз, вона зрозуміє і усвідомить, що в такому вигляді недоречно відвідувати храм. Але якщо ми поставимо цю перешкоду на першому кроці, то людина ніколи вже не захоче прийти в храм", - підкреслив Епіфаній.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Епіфаній допускав перенесення Різдва Христового в Україні з 7 січня на 25 грудня, але в майбутньому, так як календарна реформа може розділити українську церкву.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?