Не підігравайте Путіну: в Польщі розповіли, на кого після України нападе Росія
Категорія
Політика
Дата публікації

Не підігравайте Путіну: в Польщі розповіли, на кого після України нападе Росія

Не підігравайте Путіну: в Польщі розповіли, на кого після України нападе Росія
Джерело:  Укрінформ

Росія загрожує безпеці всього світу. Зокрема, "Північний потік-2" загрожує безпеці Польщі, балтійських регіонів, України, а також всієї Європи.

Про це заявив міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак під час Мюнхенської конференції з безпеки, передає ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

"Ми всі прекрасно знає, звідки йде загроза. Але при цьому Захід підтримує "Північний потік-2". Це - парадоксальна ситуація, коли за гроші партнерів із Заходу Росія озброюється, а ми повинні шукати відповідь на російське озброєння, зміцнюючи співробітництво в рамках НАТО", - підкреслив Блащак.

Польський міністр згадав слова екс-президента Польщі Леха Качинського, які той сказав в Грузії в 2008 році. Тоді Качинський заявив, що "першою буде Грузія, потім Україна, потім - балтійські країни, а потім і Польща".

Блащак зазначив, що Польща в рамках захисту від можливої російської агресії намагається збільшити присутність американських військ на території країни. Він вважає, що це шлях для забезпечення безпеки всього східного флангу НАТО. У той же час він закликає Захід не підігравати російському президенту Володимиру Путіну, так як всі гроші, які Росія отримає від продажу газу, Кремль витратить на озброєння.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що США мають намір вдарити по "Північному потоку-2", незважаючи на те, що в Євросоюзі вирішили дозволити будівництво російського газопроводу, через який буде постачатися газ в Європу в обхід України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?