Трампа висунули на Нобелівську премію миру 2019 - ЗМІ
Категорія
Політика
Дата публікації

Трампа висунули на Нобелівську премію миру 2019 - ЗМІ

Трампа висунули на Нобелівську премію миру 2019 - ЗМІ
Джерело:  online.ua

Американського президента Дональда Трампа номінували на Нобелівську премію миру. У 2019 року на престижну міжнародну премію Трампа висунув прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе.

Про висунення своєї кандидатури на Нобелівську премію Трамп розповів журналістам на прес-конференції в Білому домі. Після цього інформація з'явилася в багатьох японських ЗМІ, передає ONLINE.UA.

"Прем'єр-міністр Сіндзо Абе дав мені гарну копію листа, який він послав людям, які роздають речі, звані Нобелівською премією. Він сказав, що висунув мене від імені Японії. І попросив вручити мені Нобелівську премію миру", - повідомив Трамп.

Газета The Nihon Keizai Shimbun з посиланням на ряд офіційних осіб в уряді Японії підтвердила заяву Трампа про те, що в ході минулої зустрічі на саміті G20 прем'єр-міністр презентував Трампу копію рекомендаційного листа. Переговори двох лідерів пройшли в кінці листопада 2018 року в рамках саміту G20 в Аргентині.

У Білому домі інформацію офіційно не підтвердили, а в МЗС Японії заявили, що знають про слова Трампа, але утрималися від коментарів з приводу взаємин двох лідерів.

Нагадаємо, Нобелівська премія миру щорічно присуджується в Осло фізичним особам і організаціям, які зробили, на думку комітету, видатний внесок у справу зміцнення миру. У 2018 році Трампа вже ставав офіційним номінантом на її отримання.

Слід зазначити, що в жовтні 2009 року Нобелівську премію миру отримував Барак Обама, який займав на той момент пост президента США. На думку багатьох експертів, він був відзначений нагородою багато в чому завдяки своїй обіцянці добитися скорочення ядерних арсеналів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, хто став лауреатами Нобелівської премії миру в 2018 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?