У США жорстко розкритикували Меркель за заклик співпрацювати з Росією
Категорія
Політика
Дата публікації

У США жорстко розкритикували Меркель за заклик співпрацювати з Росією

У США жорстко розкритикували Меркель за заклик співпрацювати з Росією
Джерело:  online.ua

У США не згодні з позицією канцлерки Німеччини Ангели Меркель в тому, що Європа повинна співпрацювати з Росією, незважаючи на всі проблеми, які створює ця країна в світі. Віце-президент США Майк Пенс вважає, що Москва повинна відповісти за анексію Криму і спроби дестабілізувати Захід за допомогою кібератак та дезінформації.

Про це він заявив під час Мюнхенської конференції з безпеки, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Голос Америки.

Пенс в черговий раз заявив, що Вашингтон виступає проти будівництва газопроводу "Північний потік-2", завдяки якому російський газ буде в значних обсягах надходити в Німеччину по дну Балтійського моря.

"Ми не можемо зробити Захід сильнішим, стаючи залежними від Сходу", - сказав Майк Пенс.

Він жорстко розкритикував Меркель за заклик до співпраці з РФ і залучення її в політичний процес. Пенс запевнив, що США будуть домагатися блокування "Північного потоку-2", так як впевнені, що цей газопровід є зброєю Путіна, яке господар Кремля направить проти Європи.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Меркель закликала Європу не тільки зберігати діалог з Росією, але і підтримувати з цією країною співпрацю. Вона підкреслила, що для Німеччини важливий "Північний потік-2".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?