ВМФ США поповнив корабель-невидимка: перші подробиці і відео
Категорія
Світ
Дата публікації

ВМФ США поповнив корабель-невидимка: перші подробиці і відео

ВМФ США поповнив корабель-невидимка: перші подробиці і відео
Джерело:  online.ua

До складу Військово-морських сил США напередодні офіційно увійшов новий американський бойовий корабель прибережної зони бойових дій USS Tulsa (LCS 16) ( "Талса"), виконаний за технологією стелс (зниження помітності). Він став п'ятнадцятим по рахунку таким кораблем прибережної зони, котрі вступили в ВМС США, а також восьмим кораблем класу Independence.

Відео введення в експлуатацію корабля-невидимки транслювалося в Twitter ВМС США, передає ONLINE.UA.

Відомо, що Tulsa має водотоннажність близько 3,2 тисячі тонн. Максимальна швидкість корабля досягає 74 км/ч, чисельність екіпажу може досягати 70 осіб. На його озброєнні знаходяться: гармата калібру 57 мм, чотири кулемети калібру 12,7 мм і пускова установка на 11 ракет Evolved SeaRAM. Також на борту базуються два вертольоти MH-60R/S Sea Hawk і безпілотники.

Tulsa призначений для виконання завдань протикорабельної, протичовнової і протимінної оборони із застосуванням озброєння та допоміжного обладнання. Корпус корабля спроектований таким чином, щоб знизити його радіолокаційну помітність.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Швеції створили "винищувач-кошмар" для російських СУ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?