Можливо, не було б таких складнощів: в Німеччині визнали помилку щодо України
Категорія
Політика
Дата публікації

Можливо, не було б таких складнощів: в Німеччині визнали помилку щодо України

Можливо, не було б таких складнощів: в Німеччині визнали помилку щодо України
Джерело:  online.ua

Якби в 2008 році Німеччина і Франція не відмовили Україні в прийомі в НАТО через "врахування російських інтересів", то сьогодні б в цій країні, можливо, не було б таких складнощів.

Про це заявив німецький політик, заступник голови фракції Вільної демократичної партії (ВДП) у бундестазі Олександр Ламбсдорф в ході Мюнхенської конференції з безпеки, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на росЗМІ.

"Можливо, в України не було б таких складнощів, як зараз, якби вона була членом НАТО. Тому я можу зрозуміти, що в Києві про це думають. У 2008 році Німеччина і Франція сказали, що Україна не може стати членом альянсу, і багато хто говорить, що це було тоді помилкою. Ми зробили це, з огляду на російські інтереси з німецько-французької точки зору", - заявив Ламбсдорф.

Цю ж помилку раніше вже визнавав екс-генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен, який очолював Альянс з 2009 по 2014 роки. У листопаді 2018 року його заявляв, що не запустивши процедуру вступу України в НАТО в 2008 році, Альянс "дав не той сигнал" президенту РФ Володимиру Путіну, після чого він вирішив діяти агресивно.

"Ми дали Путіну не той сигнал. Він став думати, що тепер може діяти агресивно, і в тому ж році почав так діяти - в серпні 2008 ода він напав на Грузію. Тому, озираючись назад, я думаю, що нам слід було продовжувати рух до ПДЧ і для Грузії, і для України. Це не гарантувало б їм членство в альянсі, але стало б потужним сигналом РФ ", - заявляв Расмуссен.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Порошенко заявляв, що Україна в найближчі п'ять років буде відповідати критеріям для вступу в НАТО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?