Росія хоче прибрати Порошенко: Волкер про президентські вибори в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія хоче прибрати Порошенко: Волкер про президентські вибори в Україні

Росія хоче прибрати Порошенко: Волкер про президентські вибори в Україні
Джерело:  online.ua

Москва домагається відсторонення чинного президента України Петра Порошенка від влади, щоб укласти з новим українським урядом угоду, яка буде вигідна Кремлю.

Про це заявив спецпредставник Держдепу США по Донбасу Курт Волкер під час проведення конференції з безпеки в Мюнхені, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на AFP.

"Те, що вони намагаються зробити, це атакувати Порошенко, послабити Порошенко і прибрати Порошенко від влади. Я думаю, що вони сподіваються на укладення якогось договору з новим урядом, що буде на руку Росії, оскільки вони не отримують цього від Порошенка" , - пояснив свою позицію Волкер.

При цьому Волкер виступив за чесні і вільні вибори в Україні, зазначивши, що на них буде справжня боротьба за голоси.

Слід зазначити, що сам Петро Порошенко впевнений, що результати президентських виборів будуть чудовими. Він підкреслив, що не може прогнозувати, хто переможе на виборах, так як Україна - це не Росія.

"Я президент вільної демократичної країни, ми не Російська Федерація. У Російській Федерації ви знаєте заздалегідь, хто виграє. Я, як президент своєї країни, кажу відповідально - ніхто не знає, хто переможе в Україні і це є запорукою демократії", - заявив Порошенко на Мюнхенській конференції.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Росія не приховує свого ставлення до Порошенка. У Путіна відкрито заявляють, що стурбовані рішенням чинного глави України балотуватися на другий термін.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?