Зниклий на Донбасі український військовий опинився в полоні бойовиків: з'явилися подробиці
Категорія
Події
Дата публікації

Зниклий на Донбасі український військовий опинився в полоні бойовиків: з'явилися подробиці

Зниклий на Донбасі український військовий опинився в полоні бойовиків: з'явилися подробиці
Джерело:  online.ua

У полон до бойовиків потрапив ще один український військовий. Ним виявився Ігор Мирончук, який кілька днів тому зник після обстрілу бойовиками взводного опорного пункту бійців ООС.

Про те, що військовослужбовець 128-ї окремої гірничо-штурмової бригади ЗСУ опинився у ворожому полоні повідомляється на сторінці "Закарпатський легіон" в Facebook, передає ONLINE.UA.

"Днями ми повідомляли про обставини зникнення військовослужбовця нашої бригади і припускали, що він міг потрапити в полон. Ми не називали його імені з міркувань безпеки для його життя і здоров'я. Після ряду повідомлень ресурсів терористичної "ДНР" у нас є підстави підтвердити, що на фото і відео, поширених так званими "ЗМІ" противника, наш побратим Ігор Мирончук", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що бойовики змусили Ігоря на камеру вимовити написані російськими пропагандистами фрази, які раніше вкладалися в уста і інших українських захисників, які опинилися в полоні у бойовиків.

"На деяких фрагментах змонтованого запису чітко видно, як його очі бігають по рядках написаного тексту. Ми ні в якому разі не засуджуємо Ігоря за сказане на камеру", - запевняють товариші по службі Мирончука.

У родині військового розповіли, що кілька днів тому він подзвонив мамі і сказав, що знаходиться в біді.

"Мама і не могла уявити, - в якій. До того ж, такі панічні слова для нього були не властиві, так як у Ігоря голос завжди бадьорий. Пізніше з інтернету дізналися, що потрапив в полон", - розповіла дружина бійця Ольга.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що бойовики "ЛНР" і "ДНР" утримують в полоні не менше 89 цивільних заручників, імена яких вдалося ідентифікувати правозахисникам.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?