Україну запропонували включити в оборонний союз Європи: подробиці ініціативи
Категорія
Україна
Дата публікації

Україну запропонували включити в оборонний союз Європи: подробиці ініціативи

Україну запропонували включити в оборонний союз Європи: подробиці ініціативи

Євросоюз повинен побудувати нову систему протиракетної оборони після припинення дії двостороннього Договору про ракети середньої і меншої дальності між США і Росією. У нову систему ПРО потрібно включити Україну.

Про це заявив офіційний кандидат на пост президента Єврокомісії від Європейської народної партії, німецький євродепутат Манфред Вебер, передає ONLINE.UA з посиланням на Європейську правду.

"Дія ДРСМД завершилася, і ми опинилися перед новими викликами. Цьому можна протистояти, якщо ми запропонуємо спільно побудувати протиракетну систему - Німеччина, Франція, Польща, Литва, Україна. Мова йде не про наступальну, а про систему захисту", - пояснив Вебер свою ініціативу.

Нова ПРО за участю України та Польщі, на думку Вебера, об'єднає Європу в період зростання ядерної загрози, а також запевнить поляків і українців, що вони під захистом.

Ініціативу Вебера вже прокоментував президент України Петро Порошенко. Він підтримав ідею, запевнивши, що "Україна буде щасливою стати частиною будь-якої ініціативи в сфері безпеки".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Варшаві закликали Європу не підігравати Путіну, так як після України Росія почне нападати на балтійські регіони і на Польщу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?