Потім буде пізно: в Бундестазі закликали Меркель жорстко натиснути на Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Потім буде пізно: в Бундестазі закликали Меркель жорстко натиснути на Путіна

Потім буде пізно: в Бундестазі закликали Меркель жорстко натиснути на Путіна
Джерело:  Укрінформ

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель робить велику помилку, підтримуючи "Північний потік-2". Вона повинна жорстко реагувати на агресію Росії в світі, а не підтримувати російський проект, через який Німеччина та інші країни стануть залежними і вразливими для тиску Путіна.

Про це заявив представник фракції партії "Союз-90 / зелені" в Бундестазі Джем Оздемір на полях Мюнхенської конференції, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

Оздемір назвав підтримку Меркель "Північного потоку-2" неправильною і недружньою щодо України, Польщі та країн Балтії. Депутат переконаний, що у відповідь на дії Росії поведінка Меркель має бути не такою. Він закликає її зайняти різку позицію, яку будуть розуміти і сприймати в Москві.

"Коли "Північний потік-2" збудують, буде занадто пізно щось робити і вимагати, в тому числі збереження ролі України як транзитера газу. Треба зараз шукати можливості, якщо ще є такий шанс "вийти з проекту", - вважає політик.

На думку Оздеміра, Меркель ще після нападу Росії на українські кораблі в Керченській протоці мала зупинити "Північний потік-2", що стало б потужним важелем тиску на Москву. Але, на жаль політика, канцлерка Німеччини цією можливістю не скористалася.

"Чим більш незалежними ми будемо від них, тим краще. З "Північним потоком-2", на жаль, ми будемо ще на крок більш залежними і вразливими для тиску Путіна", - підкреслив Оздемір.

Політик додав, що Євросоюз повинен бути єдиним у питанні антиросійських санкцій і не піддаватися на тиск з боку Путіна. Тому він вважає, що саме зараз Меркель повинна зробити рішучі кроки по "Північному потоку-2".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в США жорстко розкритикували Меркель за заклик співпрацювати з Росією і підтримку "Північного потоку-2" з її боку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?