Президентські вибори 2019: в ОБСЄ дорікнули Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Президентські вибори 2019: в ОБСЄ дорікнули Україні

Президентські вибори 2019: в ОБСЄ дорікнули Україні
Джерело:  online.ua

В Організації з безпеки і співпраці в Європі не перестають дорікати українській владі через рішення не допускати до спостереження за президентськими виборами спостерігачів із Росії, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу ОБСЄ.

"Я, як і раніше, переконаний, що ненадання акредитації всім спостерігачам БДІПЛ ОБСЄ не відповідає зобов’язанням у рамках ОБСЄ і відтак не відповідає інтересам ОБСЄ, України чи її народу", – заявив міністр закордонних справ Словаччини Мірослав Лайчак, який нині головує в ОБСЄ.

Він також наголосив, що в організації розраховують на "конструктивну співпрацю України з ОБСЄ".

 За словами дипломата, в кінці тижня він матиме зустріч з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим, на якій планує обговорити ситуацію в Україні і навколо неї.

Слід нагадати, що раніше директорка БДІПЛ ОБСЄ Інгбйорг Сольрун Гісладоттір в листі до МЗС висловила глибоке розчарування у зв’язку з прийняттям українським парламентом закону, який заборонив росіянам спостерігати за президентськими виборами в Україні. Вона заявила, що неприємно здивувалася цьому безпрецедентному рішенню, яке суперечить зобов’язанням всіх держав-учасників запрошувати спостерігачів від будь-яких інших держав-учасниць ОБСЄ, які можуть побажати спостерігати за ходом виборів в тій мірі, в якій це дозволено законом.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що представник Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ Томас Раймер повідомив, що двоє росіян будуть виключені зі списку довгострокових спостерігачів на українських виборах в зв’язку з відмовою Києва в їх акредитації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?