Це страшилка: експерт пояснив, навіщо США та ЄС лякають Росію
Категорія
Політика
Дата публікації

Це страшилка: експерт пояснив, навіщо США та ЄС лякають Росію

Це страшилка: експерт пояснив, навіщо США та ЄС лякають Росію
Джерело:  24 канал

Політичний експерт та голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко вважає, що заяви США і ЄС про введення санкцій проти Росії через ситуацію в Азові – страшилка. Запровадження санкцій є можливим. Але в питанні Керченської протоки треба виходити з іншого, передає  ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

На думку аналітика, на даний момент мова йде про персональні, а не економічні санкції. Зокрема, проти конкретних осіб і юридичних суб'єктів, причетних до порушень правил судноплавства в Азовському морі та Керченській протоці.

"Заяви Заходу про нові санкції у зв’язку із ситуацією в Керченській протоці можуть бути попередженням. Тобто, якщо і далі будуть порушення з боку Росії в Керченській протоці, тоді США і ЄС введуть обмеження для російського судноплавства. Додаткові перевірки російських суден, наприклад. Таким чином можуть лякати Росію", - каже Фесенко.

На його думку, треба виходити не з того, що будуть нові санкції проти Росії. Тому що, вочевидь, вони будуть такими, щоб не створювати нової кризи між Заходом і Росією. Введення санкцій Захід може використовувати в переговорному процесі щодо Донбасу та Азову. Але після президентських виборів в Україні.

Як повідомляв ONLINE.UA, Сполучені Штати і ЄС наблизилися до завершення процесу узгодження пакету нових санкцій проти РФ, які будуть запроваджені через захоплення українських кораблів у Керченській протоці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?