"Надто складно": в Євросоюзі нарешті відреагували на резонансну вимогу Трампа
Категорія
Політика
Дата публікації

"Надто складно": в Євросоюзі нарешті відреагували на резонансну вимогу Трампа

"Надто складно": в Євросоюзі нарешті відреагували на резонансну вимогу Трампа
Джерело:  online.ua

Очільник МЗС ФРН Хайко Маас заявив, що членам Євросоюзу та всім партнерам Вашингтона в Європі буде "надто складно" виконати вимогу президента США Дональда Трампа про прийняття полонених в Сирії членів джихадистського угруповання "Ісламська держава".

Про це заявив в ефірі німецького телеканалу ARD, передає ONLINE.UA.

За його словами, прийняти бойовиків ІД в Німеччині неможливо, якщо вони повинні негайно постати перед німецьким судом. Дипломат зазначив, що наявність німецького громадянства дає право на повернення в країну.

Як зазначає німецький дипломат, в Сирії в даний час немає можливості перевірити громадянство. Наразі Берлін координує свої плани з цього питання з Парижем і Лондоном.

Нагадаємо, очільник Білого дому Дональд Трамп сказав, що ЄС повинен забрати 800 європейських бойовиків ІДІЛ, захоплених в Сирії силами, підтримуваними США, і провести суд над ними. Влада ФРН планує прийняти полонених джихадистів з німецьким громадянством, якщо їм забезпечать доступ до консульської підтримки з боку німецьких дипломатів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  в Росії звинуватили США в тому, що вони прикриваються в Сирії терористами для зміни політичного режиму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?