"Росія вже не зупиниться": в Україні звернулися до ЄС з важливим проханням
Категорія
Політика
Дата публікації

"Росія вже не зупиниться": в Україні звернулися до ЄС з важливим проханням

"Росія вже не зупиниться": в Україні звернулися до ЄС з важливим проханням
Джерело:  online.ua

Очільник українського МЗС Павло Клімкін заявив, що Російська Федерація своєю агресією в Азовському морі вкотре показала, що ні перед чим не зупиниться, якщо на кону будуть стояти її економічні або політичні інтереси. Саме тому український міністр закликав владу ЄС покарати Кремль, передає ONLINE.UA з посиланням на Facebook політика.

"Росія вкотре показала, що ні перед чим не зупиниться, якщо на кону стоятимуть її економічні або політичні інтереси",– наголосив міністр.

Міністри Литви, Естонії, Латвії, Польщі, Данії та Чехії, які нещодавно з візитом відвідали Маріуполь, могли побачити як Росія намагається "маніакально знекровити Приазов'я" та блокує роботу українських портів.

За словами українського дипломата, легко уявити, який сценарій Москва може використати в Балтійському морі, якщо "раптом вирішить захистити свій газопровід Північний потік-2", що має транспортувати газ з РФ у Європу.

"Тому відповідь Європи має бути жорсткою: санкції, протидія "Північному потоку-2" і звільнення українських військовополонених моряків. І водночас "м'яка" – допомога українському Півдню і Донбасу, який страждає від російської агресії. Але все одно відчутна для РФ", – підсумував Клімкін.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Європейські дипломати нарешті узгодили запровадження санкцій протии росіян, причетних до захоплення 24 українських моряків під час інциденту біля Керченської протоки. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?