Бійці ЗСУ зворушливо звернулися до українців у річницю боїв за Дебальцеве - відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Бійці ЗСУ зворушливо звернулися до українців у річницю боїв за Дебальцеве - відео

Бійці ЗСУ зворушливо звернулися до українців у річницю боїв за Дебальцеве - відео
Джерело:  online.ua

18 лютого 2015 року понад дві з половиною тисячі українських військовослужбовців остаточно залишили позиції на Дебальцівському плацдармі і відійшли на нові рубежі оборони на північний захід від міста. Під час виходу загинули 19 військових, ще 13 зникли безвісти, а 17 потрапили у полон. 10 гірсько-штурмова бригада на своїй сторінці у Facebook опублікувала зворушливе відео зі спогадами про той важкий період, передає ONLINE.UA.

Воїни, що входять до її складу, захищали Дебальцеве у складі інших підрозділів.

"Найгостріша фаза боїв за Дебальцеве розпочалась у січні 2015 року і тривала до лютого. Проросійські бойовики, маючи підтримку підрозділів Збройних сил Росії, намагалися будь-якою ціною ліквідувати Дебальцівський виступ та захопити Донецький аеропорт. На штурм окупанти пішли вранці 17 лютого – просунулися вглиб міста і штурмували табір сил АТО. Тоді українські військові змушені були відступати", - сказано в відео.

За словами українських воїнів, останній місяць був найважчим, особливо – по ночах. Однак українські військові впевнені, що туди ще повернуться – і не лише туди.

"Хто там був, то знає, що там було. Думаю, ми там і будемо. Ми мусимо там бути. Ми б тут не стояли!", – каже воїн із позивним "Китаєць".

Ті, хто вистояли у боях за Дебальцеве, своїх побратимів забути не зможуть.

"Буває, сняться ті люди і ти розумієш у підсвідомості, що вони не повинні там бути і це все сон, але все одно приходять, розмовляємо", – розповів "Ведмідь".

Воїни додають, є відчуття незавершеної справи – її завершать, коли повернуться у Дебальцево.

 Як відомо, в ході бойових дій в районі Дебальцевого у період з 15 січня до 18 лютого загинули 110 військовослужбовців, 270 були поранені, 7 – потрапили у полон та 18 зникли безвісти.

Як повідомляв ONLINE.UA, 16 січня Україна вшановувала пам’ять "кіборгів" – військових і добровольців, які загинули під час захисту Донецького аеропорту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?